Glede na poročilo japonskega spletnega portala Best Car, naj bi se z bavarskim šestvaljnikom spogledoval celo japonski Lexus.

Njihovi viri navajajo, da naj bi pogonski agregat z oznako B58 našel svojo pot v lexusov model IS. 3.0 litrski vrstni šestvaljnik, ki se sedaj uporablja v množici vozil kot so naprimer M340i, 540i in celo Toyotini Supri, naj bi zamenjal trenutni 3.5 litrski V6 motor s 350 konjskimi močmi.

B58 motor ponuja dve različici in sicer tako z Ottovim filtrom trdih delcev za Evropejce, ki razvija 374 konjskih moči in 500 Nm navora, ter tako brez filtra za ameriški trg, ki pa ponuja zajetnejših 382 konjskih moči in enakih 500 Nm navora. Obe različici bi predstavljali opazen prirastek v moči modela IS, vseeno pa ta motor ne bodo uporabili za športnejšo različico IS F. Ta je do konca proizvodnje leta 2013 uporabljala 5.0 litrski V8 atmosferski motor, sedaj pa naj bi se vrnila s hišnim 3.5 litrski twin turbo šestvaljnikom, ki ga že lahko najdemo v modelu LS500.

Poročilo navaja tudi, da bo BMW-jev šestvaljnik eden štirih pogonskih agregatov na voljo v novi generaciji lexusove limuzine, vključno z 2.0 litrskim, 2.4 litrskim ter 2.5 litrskim bencinskim agregatom, ki pa bo v hibridni navezi sodeloval še z elektromotorjem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code