Očitno bo tudi na bodočih električnih MINI-jih pisalo - Made in China!

BMW je skupaj s podjetjem Great Wall naznanil začetek skupnega sodelovanja na Kitajskem, kjer bojo pod imenom Spotlight Automotive zgradili povsem novo tovarno za proizvodnjo bodočih električnih vozil znamke Mini. Nova tovarna se bo nahajala blizu kitajskega mesta Zhangjiagang, letna kapaciteta pa bo znašala kar 160 tisoč novih vozil. Kot so v poročilu za javnost še povedali, bo tovarna skupaj proizvajala tako električne minije, kot tudi električne avtomobile podjetja Grat Wall.

Dosedanji minijev ‘štab’ v Oxfordu v Veliki Britaniji, bo ostal srce znamke, medtem ko bo Spotlight Automotive ponujal dodatne kapacitete in fleksibilnost. Morda velja poudariti, da se bo težko pričakovani Mini Electric, ki bo na ceste zapeljal že prihodnje leto, vseeno še proizvajal v Veliki Britaniji, kar pomeni, da bo nova tovarna namenjena bodočim vozilom, ki jih še niti ni na vidiku.

Nova tovarna bo tako stala okoli 650 milijonov evrov, gradnja pa se bo začela že prihodnje leto in končala v roku dveh let. Pričakujejo, da bodo ustvarili okoli 3.000 novih delovnih mest, poleg pa so še dodali: “To sodelovanje nam bo pod ugodnimi pogoji omogočilo proizvodnjo ogromnih številk električnih vozil znamke MINI, kar je pomemben strateški korak za znamko MINI. Poleg tega sodelovanje s podjetjem Great Wall priča o pomembnosti kitajskega trga za nas,” je dejal Nicolas Peter, član uprave podjetja BMW AG.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code