BMW Group bo investiral nadaljnih 200 milijonov evrov v svojo tovarno v Leipzigu, dela pa se bodo začela v začetku prihodnjega leta.

Modifikacije bodo vključevale predvsem povečanje lakirnice in spremembe na proizvodnji liniji. Adaptacija naj bi se zaključila do leta 2020, pridobitve pa naj bi začele obratovati takoj. Ta poseg v tovarno, bo zagotovil pripravljenost na proizvodnjo bodočih generacij BMWjevih modelov.

BMWBLOG-investicija-v-tovarno

“Navdušeni smo nad visokim povpraševanjem po vozilih BMW, ki jih proizvajamo tukaj v Leipzigu. Ta nadgradnja tovarne, je zelo pomemben korak k zagotovitvi proizvodnih kapacitet za izdelavo bodočih vozil BMW.” je komentirar direktor tovarne, Hans-Peter Kemser. Dodatno povečana fleksibilnost proizvodnje je ravno tako lahko temelj k možnem povečanju tovarne v prihodnosti.

Kot smo že omenili, največji element te investicije predstavlja povečanje lakirnice, ki vključuje integracijo najnovejše tehnologije barvanja, ki bo postavila nove standarde v učinkovitosti.

Montage BMW i8

Avtomobili znamke BMW se v tej tovarni proizvajajo od leta 2005, dnevno pa proizvedejo preko 960 avtomobilov. Od teh jih večinski delež (do 860 na dan) predstavljata BMW serije 1 in BMW serije 2. Za preostalo kvoto proizvedenih avtomobilov pa sta zaslužna oba avtomobila podznamke ‘i’ in sicer električni BMW i3, ki ga tukaj proizvajajo od septembra 2013 in hibridni športnik z imenom BMW i8, ki se v Leipzigu proizvaja od maja 2014. Endmontage BMW Werk Leipzig

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code