Avtomobilski proizvajalci iz dneva v dan postajajo bolj tehnološko naravnana podjetja, saj se vse usmerja v avtonomnost, pametne tehnologije pa je zato v vozilih vedno več.

BMW kljub vključevanju tehnologije in drugih pomagal obljublja, da bo v vozilu ohranil volanski obroč (oz. nekaj podobnega), ki preprosto sodi v to ultimativno prevozno sredstvo.

To se morda zdi nekoliko kontroverzno, sploh ko pomislimo na t.i. projekt Strategy NEXT, ki je bil javnosti predstavljen ob 100. obletnici v letu 2016. Na tem dogodku je bila predstavljena avtonomna tehnologija skupaj z elektrifikacijo in digitalizacijo, ki bodo ključni elementi vozila prihodnosti in njegove napredne asistenčne tehnologije.

A kljub vsej naprednosti, pametni tehnologijo in drugim dodatkom bo v vozilih BMW vedno ostal prostor za voznika.

vision-next-100-peking (25)

“Še vedno nas vožnja zelo privlači”, je dejal direktor BMW AG Ian Robertson ob predstavitvi povsem novega koncepta BMW serije 8 v Italiji.

Obuditev imena serija 8 in z njim stilsko dovršenega prestižnega lepotca krepko podpre njegovo trditev, k temu pa pripomore tudi nenehna širitev podznamke BMW M Performance.

BMW pravi, da bodo prva vozila, ki bodo izdelana pod strategijo NEXT ugledala luč sveta leta 2020, nudila pa bodo samovozečo funkcijo, ki je naprednejša kot trenutno samodejno parkiranje in krajša samodejna vožnja. Pri tem se BMW trudi ohraniti užitek v vožnji.

Če torej čakate na znanstveno fantazijo kjer avtomobili samo vozijo po cestah ali letijo po zraku vas mora BMW razočarati. BMW ostaja vest tistim pravim ljubiteljem, ki z veseljem sedejo za volan in uživajo v vozniški izkušnji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code