BMW je razkril nekaj fotografij in dodatnih informacij glede prihajajočega BMW M8 coupe, ki dajo vedeti, da se BMW s tem avtomobilom res ne šali.

Takoj smo opazili nekaj povsem novega, ki se do sedaj ni pojavilo še v nobenem M avtomobilu, od sedaj pa bi lahko to videli tudi v prihajajočih M-ih. Namesto posameznih tipk za menjalnik, vzmetenje, odzivnost motorja in krmilnega mehanizma, imamo sedaj povsem novo tipko, kjer lahko konfigurirate vse prej našeto. Poleg motorja, vzmetenja in krmilnega mehanizma lahko opazimo, da se bo dalo po novem nastavljati tudi zavore oziroma zavorni učinek ter občutljivost zavorne stopalke.

Nova zavorna tehnologija namreč hkrati nadomesti aktivacijo zavor, servo ojačevalnik in ABS enoto, z enim modulom in tako prihrani 2 kilograma. Ravno tako omogoča bolj natančen in linearen zavorni učinek, voznik pa lahko izbira med nastavitvama Comfort in Sport, kjer je slednji seveda namenjen športnejši vožnji s še večjo odzivnostjo in boljšim občutkom na stopalki. Poleg vsega tega bo tako kot pri F90 BMW M5 možno nastavljati tudi xDrive štirikolesni pogon in sicer boste lahko izbirali med štirikolesnim 4WD, športnejšim 4WD Sport in med pogonom samo na zadnji kolesni par.

Opazimo lahko tudi novo ‘M mode’ tipko na sredinski konzoli, s katerim lahko nastavljamo merilnike, Head up Display in več različnih vozniških načinov, vključno s Track načinom, ki bo možen le v Competition različicah M8. Kdaj bo uradna predstavitev še ne vemo, bo pa zagotovo v prihodnjih nekaj mesecih. Se že veselimo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code