Zaradi zmanjševanja stroškov, namerava BMW predvsem v Nemčiji na veliko odpuščati.

Službo bi tako v Nemčiji lahko izgubilo kar 6.000 ljudi. To informacijo je objavil nemški Manager Magazin, največ položajev pa se bodo znebili ravno na sedežu podjetja v bavarski prestolnici München. To se bo morda nekoliko neprimerno zgodilo ravno v času, ko tudi vodstvo podjetja doživlja večje pretrese. Med drugim naj bi o odhodu razmišljal tudi trenutni vodja razvoja Klaus Froehlich, saj ne želi delati z novim izvršnim direktorjem Oliverjem Zipsem, nedavno tega pa je na dan prišla novica, da se strokovnjak za motorje in nabavo Markus Deusmann seli h konkurenci – Audiju, kjer so mu zaupali vodilni stolček.

V izjavi za javnost sicer niso navedli predvidenega odpuščanja, temveč so raje poudarili, da še vedno zaposlujejo na sektorjih avtonomne vožnje in električne mobilnosti. “Trenutno delamo vse kar je v naši moči, da se še bolj usmerimo in fokusiramo na prihodnost ter čim večjo učinkovitost naših procesov” so zapisali v izjavi.

Ravno to odpuščanje naj bi bilo del kar 12 milijardnega načrta za zmanjšanje stroškov, ki naj bi kompenziral večje vložke v  kar 25 novih elektrificiranih modelov. Od teh 25 modelov naj bi bilo kar 13 plug in hibridov, poleg tega pa bodo takoj po prelomu desetletja začeli tudi s pilotnim programom testiranja četrte in pete ravni avtonomne vožnje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code