Nemški proizvajalec avtomobilov BMW, si obeta skupinsko tožbo, ki je bila vložena na sodišču v New Jerseyu zaradi domnevnih prevar pri navedbah emisij dizelskih avtomobilov BMW X5 in 330d.

Tožbo proti družbi BMW so vložile odvetniške družbe Hages Berman Sobol LLP, Carella, Byrne, Cecchi, Olstein in Brody&Agnello. V tožbi pravijo, da naj bi avtomobili BMW X5 narejeni med letoma 2009 in 2013, ter modeli BMW 330d narejeni med letoma 2009 in 2011, v zrak izpuščali toliko dušikovega oksida, da je vrednost celo nekajkrat večja od navedene s strani proizvajalca.

Pričakovana moč, varčnost in čistost lahko avtomobili dosežejo le z izklapljanjem sistema za zmanjševanje emisij, ko vozilo zazna, da ni več v fazi testiranja,” pravijo v tožbi. BMW ni takoj ponudil odgovora, vendar je že v preteklosti povedal, da pri svojih vozilih ni uporabljal goljufive elektronike.

Programi za reguliranje emisij avtomobila sicer niso ilegalni, če niso narejeni zgolj z namenom, da zaobidejo testiranja, ali če avtomobilski proizvajalec ne prizna njihovega obstoja. Ob najavi tožbe glede emisij na dizelskih avtomobilih so velik udarec prestregle tudi delnice BMW, kakšen bo končni razplet pa bomo morali še nekoliko počakati. Kaj menite, so pri BMW goljufali ali ne?

BMWBLOG-rast-prodaje (1)

2 KOMENTARJI

    • v resnici jih sploh ne skrbi glede tega, vidijo le priložnost za tožbo in brezplačni denar, kar pa v Ameriki ni ravno redkost.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code