Med 2017 Concorso d’Eleganza Villa d’Este, je BMW predstavil koncept motorja brez emisij, ki zaradi posebnega dizajna ni ne skuter ne pravo motorno kolo.

BMW ta koncept označuje z geslom “vizija urbane mobilnosti na dveh kolesih, brez emisij”, ki ponuja vse kar si pravi eko ozaveščenci želijo. Navdih za koncept so črpali iz BMW Motorrad Vision Next 100, zato ima tudi ta popolnoma električen pogon. Ploščata baterija je pozicionirana ‘na tleh’ za čim nižji center težišča medtem, ko majhen motor poganja zadnje kolo. Ker je zaenkrat to le koncept, še ni znanih nič tehničnih podatkov o kapaciteti baterije ali možnem dosegu.

BMWBLOG-ConceptLink (12)

Concept Link povzema povezavo med voznikom in vozilom v urbanem okolju, kamor tak motor tudi spada. Vozniku ponuja veliko tehnoloških novosti predvsem na področju povezljivosti, med drugim tudi ve njegov urnik in tako tudi njegovo naslednjo destinacijo. Rezultat tega je ta, da lahko vnaprej planira najhitrejšo ali najlepšo možno pot in obenem celo izbere primerno glasbo za izbrano pot.

BMWBLOG-ConceptLink (5)

Fokus je ravno tako tudi na užitku v vožnji z motociklom brez kakršnih koli motenj. Concept Link običajne merilnike nadomesti s projekcijo pomembnejših podatkov kar na vetrobransko steklo, obenem pa imamo na voljo tudi zaslon na dotik, s katerim voznik upravlja vse ostalo.

Ker v konceptu tega motocikla ni standardnega motorja na notranje izgorevanje, so si dizajnerji lahko privoščili bolj tekoče linije z nižjo skupno višino, plavajočim sedežem in geometrijsko simetričnim zunanjim ‘oklepom’. Prostor, ki bi ga običajno zasedal motor lahko zaradi odsotnosti le tega, izkoristimo za večji ‘prtljažnik’. Če na hitro povzamemo je Concept Link inteligentna mobilna pisarna na dveh kolesih, ki nakazuje na nešteto novih možnosti za prohodnost.

BMWBLOG-ConceptLink (6)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code