BMW E30 serije 3 je zelo priljubljen avtomobil, mnogi ljubitelji pa ga vidijo tudi kot izjemen zbirateljski primerek. A lastnik tega E30 se je odločil za vse prej kot ohranjanje originalnega videza in vzdrževanje izjemnega avtomobila.

Svoj brezstrešni primerek BMW E30 325i iz leta 1989 je preobrazil v neko čudno mešanico različnih avtomobilskih elementov iz obdobja med letom 1980 in 1990.

Kot prva vpadljiva nadgradnja so vsekakor vrata, ki se v zrak dvigujejo po zgledu Lamborghinija. Drugi poudarek so stranski pragovi iz Ferrarijevega športnika Testarossa. Avtomobil je konkretno podkrepljen z razširitvenim paketom, ki občutno spremenijo in razširijo vozilo. Da izjemno globokih platišč sploh ne omenjamo. BMW E30 je opremljen s tehnologijo iz 90-ih let, v sedežih pa so naknadno vgrajeni LCD zasloni.

bmw-e30-325i-convertible-lamborghini-doors-e46-m3-engine (18)

Prodajalec, ki avtomobil prodaja pa je najboljše prihranil za konec. Bavarski Frankenstein namreč pod kupom pločevine in drugih dodatkov skriva srce iz BMW E36 M3, torej vrstni šestvaljni bencinski motor.

Vozilo naj bi bilo v odličnem stanju, prevoženih pa naj bi imel le 128.747 kilometrov. Cena za takšen poseben skupek različnih delov, ki jih združuje karoserija BMW E30 znaša 20 tisoč ameriških dolarjev.

Lastnik je v njegovo dobro ohranjenost trdno prepričan ter dodaja: “Ne sprejemam ponudb, brez da bi kupec videl vozilo, saj je vreden vsakega centa, prav tako nikoli ne boste videli česa podobnega. Razširitveni paket ni na voljo v ZDA, saj je bil izdelan striktno za nemški trg.”

Bi ga kupili?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code