Nekateri imajo E39 generacijo serije 5 za najboljšo 'petico' vseh časov, nekateri pa v njej vidijo zgolj izziv, da ustvarijo nekaj bolj zanimivega.

Vsake toliko časa se najde nekdo, ki iz povsem običajne bavarske limuzine ustvari nekaj odštekanega. Videli smo tudi že predelave modelov M3 in M5 v t.i. pick-upe s kesonom, sedaj pa smo prvič videli nekaj, kar bi lahko nekdo dejansko uporabljal vsak dan. Ta primerek E39 generacije serije 5 z oznako 530d, je sicer naprodaj v rusiji, cena pa znaša ‘le’ slabih 29 tisočakov (2.500.000 Rubljev).

Glede na opis v oglasu, je sama predelava iz limuzine v pick-upa trajala skoraj 4 leta, v tem času pa je avtomobil dobil tudi novo vzmetenje, nov izpuh in množico ostalih izboljšav, vključno z boljšo zvočno izolacijo. Poleg novega izgleda, je avtomobil opremljen tudi z 18 palčnimi platišči, bi-xenonskimi žarometi in celo ogrevanimi šobami za pradnje vetrobranskega stekla. V notranjosti se zgodba nadaljuje z usnjenimi sedeži, miltifunkcijskim volanskim obročem, dvoconsko klimatsko napravo, električnimi ogledali in še mnogo več.

Še najboljša stvar pa je pogonski sklop. Avtomobil namreč, kot že sama oznaka pove, poganja 3.0 litrski dizelski šestvaljnik, ki proizvaja 184 konjskih moči in 390 Nm navora, to moč pa preko pet stopenjskega avtomatskega menjalnika pošilja izključno na zadnjo os. Zadnji pogon in obilica navora bi v kombinaciji s precej lažjim zadkom avtomobila znala biti precej zabavna kombinacija obenem pa je avtomobil tudi dokaj varčen in povsem uporaben za vsakodnevne dolžnosti, kar za razne predelave M5 ne moremo ravno trditi.

Po predelavi je avtomobil prevozil zgolj 5.000 kilometrov, zato pohitite preden se proda, saj takega avtomobila ne srečate ravno vsak dan.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code