Ste si kdaj zaželeli BMW e46 M3 Touring? Očitno niste edini.

BMW v resnici ni nikoli proizvajal modela M3 Touring v katerikoli generaciji, zato je edina pot do takega avtomobila, da si ga pač narediš sam. V tem primeru se je pojavil na prodaj BMW E46 Touring z vgrajenim S54 motorjem. Za tiste, ki ne veste kaj je S54 motor naj povem, da je to 3.2 litrski linijski šestvaljnik, ki je takrat poganjal BMW E46 M3. Narejen je bil na osnovi M54 3.0 litrskega motorja, z izdatnimi dodelavami pa je dosegel takrat impresivnih 333 konjskih moči in tudi splošno velja kot eden bolj opevanih motorjev te znamke.

V tem primeru je lastnik vzel za osnovo BMW 325iX Touring in ustvaril eno najbolj čistih in neopaznih predelav, kar smo jih kdaj videli. Da v sebi skriva nekaj več nakazujejo le poširjeni blatniki, ki omogočajo širši kolotek in širše pnevmatike, drugače pa navzven deluje kot povsem običajen karavan. Morda pritrditev blatnikov s kovicami na avtomobil ni najbolj posrečena, saj ne izgleda ravno najbolje, še posebej ker preostanek avtomobila deluje tako običajno.

Tudi znotraj izgleda kot običajna E46 serije 3. Opazimo le števce in prestavno ročico iz modela M3, ostalo pa je ostalo nedotaknjeno. Zagotovo je tak avtomobil nekaj posebnega saj je zanimivo združiti vso to uporabnost in prostornost s tolikšno mero zmogljivosti poleg pa dobite tudi opevano simfonijo, ki jo proizvaja 3.2 litrski S54 motor.

Lastnik zanj zahteva 26.500 dolarjev kar znese nekaj več kot 23 tisočakov. Se vam to zdi preveč ali bi bili zanj dejansko pripravljeni plačati toliko?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code