V spodnji galeriji si lahko ogledate dva zmogljiva superšportnika.

V letošnjem letu sta najbolj odmevna modela prav BMW F90 M5 in pa popolnoma novi i8 Roadster. Slednji modelno dopolnjuje model i8, ki je v prodaji že vrsto let. Prišel je istočasno s posodobitvijo običajnega i8, saj je bilo zanimanje za brezstrešnega hibrida kar veliko. Ker gre za hibrida, moč zagotavljata kar dva motorja. Prvi je 1,5-litrski trivaljnik s turbinskim polninikom, ki razvije 231 konjskih moči. Drugi motor je električen in razvije 143 konjskih moči. Skupno to pomeni 374 konjskih moči, kar pomeni, da nekoliko težji i8 Roadster do so kilometrov na uro pospeši v zavidljivih 4,6 sekunde. Zaradi atraktivne E-Copper barve verjamemo, da je le-ta pritegnil veliko pogledov mimoidočih.

BMW F90 M5 velja za najhitrejšo in najzmogljivejšo BMW limuzino do sedaj. Pod pokrovom motorja namreč skriva 4,4-litrski TwinPower Turbo motor s kar 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora! Kot prvi M5 je le-ta opremljen z naprednim štirikolesnim pogonom M xDrive, ki zvesto skrbi, da so vsi konji varno ”spuščeni” na cesto. Obenem pa pogonski sklop, ki združuje tudi hiter samodejni menjalnik zagotavlja, da novi M5 do stotice pospeši v neverjetne 3,4 sekunde!

Omenjena modela sta bila na voljo za ogled pred hotelom Kempinski Portorož, mi pa smo priložnost izkoristili in se nagledali teh dveh športnikov ter obenem zajeli par fotografij, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code