Ste pripravljeni na najbolj nenavadne, skoraj bizarne koncepte letošnjega leta? BMW Group je v sklopu praznovanja stote obletnice predstavil še cel kup konceptov, najbolj nenavaden med njimi pa je brez dvoma Rolls-Roycev Vision Next 100.

BMW je svoje praznovanje okrogle obletnice vzel zelo, zelo resno. Nešteto novosti, novi koncepti, nove ideje, znamka se je resno lotila razvoja prihodnosti in tudi tokrat je njihov pogled usmerjen v avtonomno vožnjo in pametne avtomobile. Rolls-Roycev Vision Next 100 s kodnim imenom 103EX je ultra luksuzni Coupe, ki združuje staro z novim. Kot lahko ugotovite po fotografijah, RR Vision Next 100 predstavlja povsem novo zasnovo, ki se razlikuje od svojih predhodnikov, vendar obenem ohranja ikonične linije.

Zasnovan je bil v okviru štirih glavnih načel Rolls-Roycejeve vizije, ki je neločljivo povezana z avtomobilskim razkošjem in načeli. Med njih spada osebna izkušnja, lahkotno potovanje, sproščujoče zatočišče in veličasten prihod. Šasija iz lahkih kompozitov in električni pogon v kombinaciji z avtonomno tehnologijo predstavljajo tri glavne iztočnice, iz katerih očitno bodo vsi avtomobili prihodnosti. V novem Rolls-Roycu ne boste našli volanskega obroča, nadomeščal ga bo le velikanski zaslon, ki bo krajšal čas uporabnikom vozila. Kot zadnje načelo – veličasten prihod – RR Vision Next 100 predstavlja pozornost zbujajoče dimenzije in linije, ki se raztezajo po skoraj 5,8 metra dolgem vozilu, vrata se odpirajo od zadaj, streha pa se celo dvigne. Si predstavljate takšno vozilo na cesti?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code