BMW Group naznanja novo dobo. Dobo, ko bo znamka več časa in denarja namenila v nove raziskave in razvoj, zmanjšala pa bo različice vozil in nepotrebne dodatne opcije.

BMW želi racionalizirati svojo proizvodnjo in s tem pospešiti nujne procese med katere spada tudi avtonomna vožnja, ki nas čaka v prihodnosti. K temu seveda spada tudi povezljivost in napredna tehnologija skupaj z novimi motorji, ki bodo upoštevali najsodobnejše regulacije.

BMW ima tudi načrte za spremembo proizvodnje, ki bodo uvedene do leta 2019. Novosti je predstavil Nicolas Peter. Po besedah direktorja je BMW v letu 2016 porabil 5,16 milijard evrov oz. 5,5 odstotkov od prodaje. V naslednjih treh letih bi se namenjena sredstva za razvoj lahko povečala na 5,5 do 6 odstotkov. Za prihodnost je pričakovano ogromno novosti, s tem pa prihajajo višji razvojni stroški in bolj kompleksno delo.

bmw-g30-5-series-interior (30)

“Pri novi seriji 5 ponujamo štiri dizelske motorje. Kaj takšnega ne pričakujte pri naslednji generaciji petice”, je dejal Peter. Spremembe se že uvajajo. V ZDA je naprimer BMW povsem opustil samodejni menjalnik pri vstopnih različicah serije 5, enako pa se bo zgodilo tudi pri seriji 2 Coupe.

Več prisluženega denarja bo torej BMW namenil v nadaljnje raziskave in razvoj kar bo zagotovilo še boljša vozilo z boljšo tehnologijo v uporabniku bolj prijaznem okolju.

Nas takšno razmišljanje bavarske legende močno veseli!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code