Stoletnica prinaša čas velikih napovedi in projektov za prihodnost. Se vam je v zadnjih letih dozdevalo, da je BMW preveč lovil številke in se ni osredotočal na kvaliteto? Za vas imamo dobro novico...

BMW je jasno in glasno napovedal, da vso svojo pozornost usmerja v investicije prihodnosti. Avtonomna vožnja in novi načini komunikacije z vozilom nam bodo dovolili, da bodo vozila postala naši najboljši prijatelji… kužki, oprostite ampak tehnologija vas je povozila. Kratko in jedernato vam bomo opisali največje novosti, ki nas čakajo v naslednjih letih.

bmw-i8-concept-spyder (21)

BMW je po prodaji trenutno najboljša luksuzna znamka na svetu, v lanskem letu je namreč prodala več kot 2,2 milijona vozil, kar pomeni ~102 miljardi prometa, od tega pa kar 6,4 miljarde dobička. Seveda brez konkurence ne gre, Mercedes-Benz in Audi sta mu za petami, ter s tem ogrožata njegov luksuzni prestol. Čeprav se zdi, da se BMW večino časa močno bori s konkurenti, pa je njihova energija odslej usmerjena drugam.

bmw-i8-concept-spyder (19)

Prva smer je razvoj novih BMW M modelov. Ja, prav ste slišali. BMW z njimi prejme največ čistega dobička, kar pomeni, da bo njihov cilj kvaliteta in ne kvantiteta. Za vsem tem stoji zelo jasen razlog: denarni vložki za razvoj novih tehnologij in modelov so skoraj nepredstavljivi in težko jim bo slediti z vedno cenejšimi različicami, ko je BMW serija 1 Limuzina za Kitajski trg. BMW – vsem ljubiteljem na srečo – ostaja podjetje, ki se osredotoča na inovacije in na ohranjanje pozicije vodilnega proizvajalca vozil – ne samo po številkah prodanih enot, ki bo avtomobilizem vodil v prihodnost.

bmw-iperformance (17)

BMW v ta namen izvaja projekte, kot je “Project i 2.0“, s katerim nova tehnologija v kombinaciji z električnim pogonom sedaj združuje tudi avtonomno vožnjo. Raziskovalni projekti bodo uvedeni v nove industrijske procese, ki bodo vozila prihodnosti pripeljali na ceste že v bližnji prihodnosti. BMW veliko investira tudi v razvoj nove smeri iPerformance in BMW i v skupni filozofiji iNEXT – sestavljene iz lahko grajenih, pol-avtonomnih avtomobilov z digitalno tehnologijo, ki bo izboljšala naše vozne izkušnje. V sklopu električne mobilnosti bomo prejeli novega brata BMW i8 – i8 Spyder, BMW i3 bo prejel zmogljivejšo baterijo, MINI pa bo postal hibrid.

BMW 740e iPerformance

Lahko bi rekli, da je BMW igrice s svojimi sovrstniki odstavil na stranski tir, in se bo v prihodnosti osredotočil na povečevanje luksuznega vrha modelnih različic ter BMW M oddelka. Kar dobra novica, kajne?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code