Vizionarja na področju trajnostnega razvoja in premium izdelkov, BMW i in slovensko podjetje Lumar sta združila moči in postavila nov standard trajnostnega premium bivanja in mobilnosti. V njunem sodelovanju je razvidna zelo jasna in svetla trajnostna prihodnost...

BMW i in podjetje Lumar sta v sodelovanju predstavila prav posebno edicijo svojih izdelkov; vozilo BMW i3 LUMAR Edition in hišo LUMAR iEdition. Poleg trajnostnega razvoja si podjetji delita tudi vrhunski dizajn, tehnološko dovršenost ter nenehno iskanje rešitev. Kljub temu, da se sprva zdi njihova filozofija še leta daleč, pa je presenetljivo na voljo že tukaj in zdaj.

Ogledali smo si konkretno hišo Lumar iEdition, ki je osnovana na Lumar hiši Primus. Slednja se v obliki vzorčne hiše nahaja na mirni lokaciji blizu Smlednika. Ker je Lumar iEdition nastala v sodelovanju z BMW i ji seveda perfektno pristoji BMW i3, ki je najboljši primer napredne trajnostne premium mobilnosti. Poleg osnovne hiše iEdition vključuje dodatke, kot so BMW i Wallbox (polnilna postaja) in druge izvedbene rešitve, ki kažejo na sodelovanje med obema partnerjema. Opcijsko bo mogoče dokupiti fotovoltaično elektrarno. Linija hiš LUMAR iEdition uporablja materiale visokokakovostnega razreda in predstavlja vrhunec ekskluzivne ponudbe hiš Lumar.

bmw-i3-lumar-edition (10)

Kot rečeno se k hiši popolno poda ekskluzivni BMW i3 LUMAR Edition, ki je na voljo v Fluid Black odtenku s poudarki BMW i Blue barve, krasi pa ga oblikovno dodelan tridimenzionalni napis ‘BMW i3 LUMAR Edition’. Avtomobil sedi na 20-palčnih ozkih platiščih, ki zagotavljajo majhno trenje in nižjo porabo energije. Notranjost je odeta v kombinacijo blaga in eko usnja, ker pa je zares moderna bo navdušila tudi zahtevnejše ljubitelje udobja, stila in trajnosti. Plastika, ki je uporabljena tako v potniški kabini kot v zunanjosti je v 25 odstotkih izdelana iz obnovljivih, naravnih ali recikliranih materialov, za tkanino na vratih in sedežih pa je bilo uporabljenih 27 plastičnih recikliranih steklenic. Ko BMW i3 odsluži svojemu poslanstvu pa se lahko ponovno uporabi oz. reciklira do kar 95 odstotkov vozila.

BMW i3 Lumar Edition uporablja novo, zmogljivo 94 Ah baterijo ponuja pa veliko dodatne opreme med katero sodi naslednje:  vzvratna kamera, senzor razdalje pri parkiranju (spredaj in zadaj), parkirni asistent, avtomatska zatemnitev notranjega vzvratnega in zunanjega voznikovega ogledala ter asistenta za uravnavanje hitrosti z zavorno funkcijo, navigacijski sistem Profesional, LED žarometi ter Harman Kardon ozvočenje.

bmw-i3-lumar-edition (6)

Popolnoma električni BMW i3 LUMAR Edition je na voljo po ekskluzivni ceni 45.990 € (maloprodajna cena tovrstnega vozila z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 50.798 €). Lastniki bodo ob subvenciji Eko sklada, ki znaša 7.500 evrov, prihranili kar do 12.300 evrov.

Pasivna hiša Lumar Primus-D 137 je v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition  na voljo po ceni 173.990 €  (cena pasivne hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 205.170 €). Kupci bodo ob predvideni subvenciji Eko sklada, ki znaša 13.600 EUR, prihranili kar 31.180 evrov. Nizkoenergijska hiša Lumar Primus-D 137 pa je v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition  na voljo že po ceni 159.990 € (cena nizkoenergijske hiše Primus-D 137 z vsemi vključenimi opcijami bi znašala 178.350 €).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code