Meseca marca bomo tudi Slovenci deležni lepote najnovejše znamke BMW vozil: BMW i. Na voljo bosta oba modela družine, ki bosta razstavljena pri uradnem BMW i agentu v ljubljanski Kristalni palači - BTC.

In kdo je to? Za BMW i v Sloveniji bo kot edini uradni trgovec postal BMW Avto Aktiv iz Kranja. Bomo tudi v Sloveniji zagrabili trend električnih avotmobilov in hibridov? Popolnoma drugače zasnovanih vozil se ljudje ne navadijo kar čez noč, vseeno pa začetek prodaje BMW i vozil tudi pri nas predstavlja dobre temelje za prihodnost.

  • BMW i3 – bavarski okoljevarstvenik.

BMW i3 je trajnosten z več vidikov. BMW i predstavlja naslednjo generacijo luksuza, za katerega je značilna trajnost materialov. 25 odstotkov uporabljene plastike v notranjosti vozila BMW i3 je reciklirane, zaščitni znak arhitekture LifeDrive pa ustvarja nov okvir za optimalno uporabo prostora v notranjosti vozila in oblikovanju notranjosti. Koncept barve in opreme vključuje izjemno intenzivno uporabo obnovljivih surovin in recikliranih materialov, kot na primer lesa in usnjenih površin, pridelanih z okolju prijaznimi metodami.

bmw-i3-1.jpg

Temelji na elektromotorju s 125 kW/170  konjskimi močmi in 250 Nm navora, ki nudi zelo odzivno pospeševanje. Vozniki svoje BMW i3 v glavnem uporabljajo za vsakodnevno mestno vožnjo in vožnjo na delo. Litij-ionsko baterijo večinoma polnijo čez noč, doma. Njegov pospešek od 0 do 100 km/h znaša 7,2 sekunde, od 0 do 60 km/h 3,7 sekunde, od 80 do 120 km/h pa 4,9 sekunde, največjo hitrost pa ima omejeno na 150 km/h.

BMW i3 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 36.550 €, v sklopu dodatne opreme pa bo na voljo tudi z motorjem za podaljšanje dosega, za katerega boste morali odšteti od 41.200 €.

  • BMW i8 – revolucionarni hibridni športnik.

BMW i8 je res nekaj posebnega. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti inovativnega električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. Ravno zaradi takšnega sistema i8 do stotice pridrvi v 4,4 sekunde, vendar ohranja nizko porabo. To pomeni, ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo, temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh. Njegove najbolj opazne značilnosti vključujejo spektakularna škarjasta vrata, minimalistične linije in nizko silhueto z dinamičnim oblikovanjem. Športni karakter se nadaljuje tudi v notranjost, kjer se združi še z izrazito futurističnimi lastnostmi. Pod pokrovom BMW i8 se skrivata dva motorja, 1,5-litrski trivaljnik in elektromotor, ki skupaj proizvedeta 362 konjskih moči in 570 Nm navora.

bmw-i8-slovenija

BMW i8 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 136.800 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code