BMW si je pridobil še en naziv, tokrat je za uspeh zadolžen električni član i družine, BMW i3. Na Los Angeleškem avtomobilskem salonu je i3 tako postal prvo električno vozilo, ki je bilo deležno naziva Green Car of the Year, lansko leto ga je npr. pridobil Hondin Accord Hybrid/Plug-In. “Do zmage ni prišel avtomobil sam, v zmago […]

BMW si je pridobil še en naziv, tokrat je za uspeh zadolžen električni član i družine, BMW i3. Na Los Angeleškem avtomobilskem salonu je i3 tako postal prvo električno vozilo, ki je bilo deležno naziva Green Car of the Year, lansko leto ga je npr. pridobil Hondin Accord Hybrid/Plug-In. “Do zmage ni prišel avtomobil sam, v zmago je bila vpletena celotna BMW filozofija trajnostnega razvoja vozil in modernega transporta. BMW uporablja inovativno tehnologijo, materiale in metode konstrukcij za dosego tako izvrstnega vozila, kot je i3,” pravi Ron Cogan, založnik Green Car Journal.

2015-green-car-of-the-year-finalisti

“BMW i3 postavlja nove mejnike v mnogih pogledih in prikazuje ekspanzivno vizijo prihodnosti avtomobilizma,” pravi Cogan v izjavi. “Namenoma je zasnovan tako, da ima majhen vpliv na okolje in je brez emisij. To električnemu vozilu ponuja najboljše lastnosti skupaj s funkcionalnostjo, saj je na voljo tudi dodaten motor, ki skoraj podvoji električni doseg baterije.” BMW i3 je bil oblikovan tako, da je popolno vozilo za uporabo v mestu, je pa res, da mu manjkajo agresivne linije in značilnosti ostalih BMW modelov. Vendar kar izgubi na izgledu, i3 pridobi na tehnologiji in inovativnosti z uporabo različnih modernih materialov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code