Primerjava med najnovejšimi ''spy'' fotografijami prenovljenega i3 z prejšnjimi razkrije pomembno razliko, blatniki so na najnovejših fotografijah namreč poširjeni, kar pomeni, da se nam obeta športna različica tega električnega modela.

V kolikor primerjamo najnovejše fotografije ujete med testiranjem prenovljenega modela i3 z prejšnjimi fotografijami opazimo pomembno razliko. Blatniki so tako spredaj kot zadaj namreč nekoliko ”poširjeni”, to pa skoraj zagotovo napoveduje zmogljivejšo različico, ki se bo imenovala i3 S. Na sprednjem delu se bo bohotal bolj agresiven sprednji odbijač z drugačnimi meglenkami in drugačno grafiko žarometov. Tudi zadaj bodo nameščene drugačne luči, večja aluminijasta platišča in več dvobarvnih kombinacij zunanjosti.

BMWVBLOG-i3-s-i-performance (4)

Večje zmogljivosti i3 S iPerformance bodo dosegli z optimiziranjem šasije, sprednja os bo tako širša za 40 milimetrov, avto pa bo nižji za 10 milimetrov napram prenovljenemu i3. BMW se je posvetil tudi nadgradnji elektronskega sistema stabilnosti, ki bo deloval tako, da bodo imela kolesa veliko oprijema tudi v dežnih razmerah.

Tako imenovan ”sport paket” bo vključeval tudi za 10 kilovatov bolj zmogljiv motor, torej bo motor razvil 135 kilovatov oziroma 184 ”konjev”.

BMWVBLOG-i3-s-i-performance (5)

Kljub temu, da prihaja prenovljeni i3, se doseg ne bo kaj preveč zvišal. Po neuradnih informacijah naj bi v prenovljeni generaciji bil še vednp na voljo i3 s 94 Ah bateterijo in REx različica z dvovaljnim bencinskim motorjem.

V notranjosti bo sprememb več, multimedijski sistem iDrive naj bi bil deležen popolne prenove, nove bodo pa tudi barve oblazinjenja in plastik.

Vir: BimmerToday

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code