V tem trenutku se sprašujete, ali je požar zanetil električni Bavarec, kajne? Glede na relativno majhno število samovžiga električnih vozil to verjetno ni razlog, ali pač?

Skoraj v vseh primerih vžiga električnih avtomobilov je bila do sedaj kakšna kritična travma baterijskega sklopa. To pomeni, da problem v delovanju še nikoli ni povzročila napaka v sistemu. V resnici imajo bencinsko gnana vozila mnogo več možnosti, da jih zajame požar.

bmw-i3-pogorel (2)

Naslednji BMW i3 je verjetno prvi, ki ga je doletela takšna usoda, k sreči pa nihče, razen pločevine, ni bil poškodovan. Prav tako krivec za ognjene plamene ni ne avto, ne polnilna postaja avtomobila. Razlog? Nepopolno pogašena pirotehnika. Klasična napaka, ki je povzročila, da je i3 skupaj s svojim CFRP ogrodjem, pogorel do tal. V garaži je skupaj z novim električnim bavarcem pogorel še BMW 328i, ki je pa je nekoliko bolj ohranil svojo prvotno obliko.

bmw-i3-pogorel (4)

Neprevidni lastnik bo verjetno odslej bolj pozoren na močno vnetljive predmete, predidnost pa v novoletnem času ni nikoli odveč tudi izven garažnih vrat.

 

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code