BMW i3 je trajnosten z več vidikov. BMW i predstavlja najboljši primer novega premium, naslednje generacije luksuza za katerega je značilna trajnost materialov. Ambient notranjosti BMW i3 je prepričal tudi mednarodno žirijo strokovnjakov nagrade Automotive Interiors Expo Award 2014. Žirija je električnemu BMW i3 podelila titulo za najboljšo notranjost – Production Interior Vehicle Design of […]

BMW i3 je trajnosten z več vidikov. BMW i predstavlja najboljši primer novega premium, naslednje generacije luksuza za katerega je značilna trajnost materialov. Ambient notranjosti BMW i3 je prepričal tudi mednarodno žirijo strokovnjakov nagrade Automotive Interiors Expo Award 2014. Žirija je električnemu BMW i3 podelila titulo za najboljšo notranjost – Production Interior Vehicle Design of the Year. Tretja izdaja teh nagrad, ki prepoznavajo izjemno inovativne koncepte in rešitve na področju notranjega oblikovanja, je bila podeljena na Automotive Interiors Expo v Stuttgartu.

BMW-i3-Automotive-Interiors-Expo-Award-1

 

Izbira in uporaba materialov je osrednji del celostnega trajnostnega koncepta znamke BMW i. To se izrazito opazi pri uporabi plastične mase, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP) v potniški celici BMW i vozil in tudi v številnih detajlih notranjega oblikovanja. Zaščitni znak arhitekture LifeDrive ustvarja nov okvir za optimalno uporabo prostora v notranjosti vozila in oblikovanju notranjosti. Koncept barve in opreme vključuje izjemno intenzivno uporabo obnovljivih surovin in recikliranih materialov, kot na primer lesa in usnjenih površin, pridelanih z okolju prijaznimi metodami.

BMW i3 odraža trajnost tudi preko svoje oblike, izražene z vrhunskim, futurističnim izgledom. Velike steklene površine izražajo lahkotno obliko vozila in dajejo notranjosti občutek večje prostornosti, medtem ko vozniku ponujajo boljši pogled na cesto. Udoben vstop v vozilo in visoka pozicija sedenja sta dopolnjena s prostornostjo.

BMW-i3-Automotive-Interiors-Expo-Award-2

25 odstotkov (po teži) uporabljene plastike v notranjosti vozila BMW i3 je reciklirane. Blago, izbrano za površino sedežev je v celoti narejeno iz recikliranih vlaken, ki površini dajejo vtis naravnega in kvalitetnega. Blago za strop, opremo, podlogo čevljev, instrumentalno ploščo in preproge je tudi rezultat trajnostnega procesa proizvodnje. Obloge na vratih BMW i3 so narejene iz vlaken hibiskusa, rastline iz družine slezenovcev, čigar naravna struktura ostane prepoznavna tudi po procesu obdelave. Les evkaliptusa iz certificiranih nasadov v Evropi priskrbi surov material za dele instrumentalne plošče, medtem ko je usnje, ki je uporabljeno  v notranjosti BMW i3, pridelano v naravnem procesu z uporabo izvlečkov listov oljk.

BMW-i3-Automotive-Interiors-Expo-Award-3

Trajnostno usmerjena izbira materialov dovoljuje, da igra oblika notranjosti ključno vlogo v zagotavljajo izjemnega nivoja okoljske kompatibilnosti BMW i3. Še več, zagotavlja takojšnji vpogled v vseobsegajoči koncept poudarkov prvega svetovnega premium vozila razvitega za popolnoma električno vožnjo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code