Svet je bil deležen razkritja težko pričakovanega športnega električnega modela BMW i3S, ki bo sicer predstavljen na avto salonu v Frankfurtu. Je hitrejši in bolj drznega izgleda...

Na avto salonu v Frankfurtu bomo lahko videli novi, močnejši električni model BMW i3S, ki po novem razvije 184 konjskih moči (14 KM več kot standarden i3) in 269 Nm navora (20 Nm navora več kot standarden i3).

Poleg nadgrajenega elektro motorja i3S sedi na športno prilagojenem vzmetenju, ki vozilo bolj približa tlom in sicer za 12,7 mm. Model je prav tako že serijsko opremljen z 20-palčnimi izredno lahkimi platišči, ki so tudi nekoliko širša od tistih pri standardnem BMW i3.

World Premiere - BMW - BMW i3s (10)

Kar se tiče zunanjega izgleda sta tako i3S kot prenovljen i3 prejela nov sprednji odbijač z veliko bolj privlačnimi LED meglenkami. i3S je po zaslugi športne naravnanosti opremljen s črnimi dodatki ter barvno karoserijo, kar poudarja njegovo izzivalno vlogo. Notranjost ostaja podobna prejšnji, nova pa je obroba Giga World, ki se lepo sklada z rjavim usnjem Giga Brown Natural. Voznik bo opazil tudi najnovejši informacijsko-zabavni sistem iDrive, ki je kompatibilen s sistemom Apple CarPlay.

Domet vozila ostaja povsem nespremenjen, je pa občutno izboljšan polnilni kabel, ki celotno baterijo napolni v le treh urah. To je kar petkrat hitreje od predhodnega kabla Level 1.

BMW razkriva tudi uradne podatke pospeševanja malega električnega športnika. i3S potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h 6,9 sekunde, najvišja hitrost pa je 160 km/h. Če ima vozilo dodan podaljševalnik dometa se pospešek do stotice poveča na 7,7 sekunde, najvišja hitrost pa ostaja identična.

To pomeni, da je i3S za 0,8 sekunde hitrejši od standardnega BMW i3, najvišja hitrost pa je povečana za 10 km/h.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code