BMW i8 GTR s 540-konjskim motorjem S65 V8!

0
Vse od prihoda BMW i8 na trg smo se spraševali, kako bi se peljal i8 s "pravim" motorjem. Hibridni pogonski sklop je vsekakor osupljiv, pa vendar...predstavljamo vam i8 z odličnim osemvaljnikom!

Hibridni pogonski sklop je sicer vrhunski in dovolj zmogljiv, vendar avtomobilu manjka tista prava vznemirljivost, ki jo ponuja zunanji izgled vozila. Mnogi so se spraševali kako bi deloval avtomobil, če bi njegov hibridni pogonski sklop zamenjal velik bencinski motor. Nevednosti je konec, saj so fantje pri Belgium Motorsport napravili prav to!

BMW i8 V8 GTR podjetja BM je pravzaprav i8 z BMW V8 motorjem S65, ki je nameščena v originalno šasijo vozila i8. No, pravzaprav je precej delov dirkalnika, seveda pa je avtomobil ohranil tudi prepoznave poteze hibridnega športnika. Mnogi deli se odstranijo kot pri pravem dirkalniku, zato ne gre le za i8 z zamenjanim motorjem. Motor S65 V8 razvije 540 konjskih moči, kar je ogromno za vozilo, ki tehta le 1100 (skoraj 450 kg lažje od serijskega i8). Gre torej za izredno hiter avtomobil! Tudi zvok je ena njegovih čudovitih lastnosti.

A vseeno se sprašujemo kaj nastane, ko električen motor nadomesti močan bencinski motor. Že zamenjava za vrstni šestvaljni 3,0-litrski motor B58 bi napravila veliko razliko, saj bi bil avtomobil lažji, premogel bi podobno moč, razvil pa precej lepši zvok. Dvosklopčni menjalnik in zadnji pogon bi vse skupaj le še izboljšala.

Takšen motor v lahkem karbonskem ogrodju v športnem BMW vozilu? Sliši se kot recept za novodobni BMW M1.

Oglejte si pošast, ki bo jo moral izdelati BMW M oddelek.

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code