Domišlijska upodobitev hibridnega športnika, katerega sprednja maska spominja na zlobneža z imenom Bane iz Batmana. Bodo pri BMW vseeno ustregli željam mnogih ljubiteljev, ki nestrpno pričakujejo močnejšo različico i8?

Khyzyl Saleem je ustvarjalec, ki stoji za svojo umetnino. Prihaja iz Velike Britanije, kjer sicer dela kot oblikovalec za različna znana podjetja; med večjimi imeni se znajdejo Blizzard Entertainment, Gameloft, Rovio, EA in Ghost Games. Njegov talent je prisoten pri mnogih glavnim avtomobilističnih igrah, njegove računalniške upodobitve pa so včasih ustvaljene tudi zgolj ljubiteljsko. Tako je nastal tudi nenavaden i8, ki zgleda kot najhujša nočna mora AMG konkurence. Zakaj ravno njih? BMW trenutno ne more konkurirati Mercedesovi najmočnejši četi, vendar pa bi s takšno pošastjo prekosil prav vse.

BMW je nedavno zanikal govorice o prihodu i8S ali i8M, vseeno pa večina še zmeraj upa, da se na skrivaj ustvarja nekaj močnejšega, nekaj posebnega. S takšnimi upodobitvami si lahko predstavljamo, kako bi zgledal dirkalni i8, z masivnim zračnim hlajenjem in večjim motorjem, ki bi nadomestil 1,5-litrski trivaljnik.

resen dirkalnik-i8

Kaj bi se lahko skrivalo v takšni zverini? Morda S55 enota za zadnjo os, ki bi proizvedla od 450 do 500 konjskih moči in za spednji kolesni par iz i3 prenešen električni motor, s katerim bi skupaj iz sebe i8 iztisnil okoli 670 konjskih moči in 800 Nm navora. Skupaj z aerodinamičnim oblikovanjem in CFRP materiali je to popolna kombinacija za uspeh.

Bomo ob stoletnici podjetja vseeno prejeli težko pričakovan i8S? Na odgovor bo treba počakati še eno leto.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code