Marsikateri bralec bo ob spodnji zgodbi le zmajal z glavo in si rekel "ah, otrok bogataša je brezglavo vozil očetov avto". Do neke mere je to res, vendar kaj takšnega se lahko zgodi kateremu koli neizkušenemu najstniku.... slednji je le imel srečo, da je sedel za volanom izjemno varnega vozila.

BMW vedno poudarja, da je veliko pozornosti pri razvoju namenjene tudi varnosti potnikov. Dober in realen prikaz njihove varnosti je tudi naslednji primer, v katerem je BMW i8 verjetno rešil življenje preveč pogumnega najstnika. Moderna tehnologija, lahka karbonska konstrukcija in njena presenetljiva togost so lastnosti, ki spremljajo bavarskega hibridnega športnika. Zgodba izjaha iz Bimmerfest forumov, kjer oče ponesrečenca v slikah obrazloži zgodbo in svojo neizmerno hvaležnost vozilu, brez katerega bi se zgodba verjetno zaključila nekoliko drugače.

nesreca-bmw-i8 (2)

V svoji zgodbi obrazloži, da je njegov sin ponoči vozil po nepoznani gozdni poti, verjetno občutno prehitro in brez večje previdnosti. Prvi stik z ograjo, varnostne zračne blazine so se sprožile, otežile preglednost, najstnik je spregledal ovinek in i8 je ob cesti pristal na strehi. Glavna pohvala očeta je bila osredotočena predvsem na BMW Assist, ki je v trenutku opozoril reševalce. Ob prihodu na kraj nesreče je voznik brez problema že sam po sebi zlezel iz BMW i8, brez poškodb. Ob pogovoru z ekipo reševalcev in zavarovalniškim osebjem je postalo jasno, da je za voznika brez praske odgovorna karbonska struktura, ki je absorbirala vso silo ob trku.

Vir: Bimmerfest

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code