Je nedavno prikazan koncept prihodnosti Vision Future Interaction vpogled v razvoj dejanskega modela? Očitno bomo v vrste bavarskih hibridnih športnikov kmalu dobili novega člana: prihaja BMW i8 Spyder.

BMW i8 je ko izjemna uspešnica ustvaril novo prodajno vejo modelov, ki poleg bencinskega srca v sebi nosijo tudi električni motor. Po uspešni prodaji BMW i8 bo kmalu na voljo tudi I15 i8 Spyder. S predstavitvijo Vision Future Interaction koncepta na Consumer Electronics Show v Las Vegasu le nekaj tednov nazaj je BMW že ponudil vpogled v Spyder obliko. Še vedno ni jasno, koliko bo imel proizvodni model dejansko skupnega s konceptom, vendar naj bi po dosedanjih informacijah model uporabljal večino oblikovanja i8, z nekaj klasičnimi Spyder značilnostmi kot je odprta streha in v zadnji del povezujoče vetrobransko steklo. Model naj bi uporabljal tudi stilske zadnje opornike in se ponašal s krajšo medosno razdaljo.

bmw-i8-concept-spyder (8)

Po vsej verjetnosti bo tudi novinec uporabljal isti pogonski sklop kot i8, obenem pa bo prejel nadgrajeno baterijo in potencialno povečanje moči. BMW i8 s pomočjo 1,5-litrskega trivaljnika z 231 konjskimi močmi v kombinaciji z električnim motorjem s 131 konji do 100 km/h trenutno pridrvi v 4.4 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 250 km/h.

bmw-i8-concept-spyder (13)

Čeprav so se sprva širile govorice, da bo novi model luč sveta ugledal v letošnjem letu, pa BMW i8 Spyder različico lahko pričakujemo šele v letu 2017. 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code