BMW očitno za praznovanje stoletnice svojega obstoja pripravlja nekaj velikega. Najnovejše informacije napeljujejo na možnost bolj zmogljivega električnega i8, s kodnim imenom M100. Osnovan bi bil seveda na trenutnem BMW i8, pridobil pa bi še nekaj bolj športnih podrobnosti in oblikovanja. Automobile Magazine poroča, da naj bi bil to dvosedežnik s predelanim vzmetenjem, masivnejšimi zavorami […]

BMW očitno za praznovanje stoletnice svojega obstoja pripravlja nekaj velikega. Najnovejše informacije napeljujejo na možnost bolj zmogljivega električnega i8, s kodnim imenom M100. Osnovan bi bil seveda na trenutnem BMW i8, pridobil pa bi še nekaj bolj športnih podrobnosti in oblikovanja. Automobile Magazine poroča, da naj bi bil to dvosedežnik s predelanim vzmetenjem, masivnejšimi zavorami in širšimi pnevmatikami.

bmw-i8s (3)

Informacije po pogonskem sklopu so praktično nerazkrite, vendar pa naj bi BMW razmišljal o uporabi 2,0-litrskega štirivaljnika z 238 kW ali pa 3,0-litrskega šestvaljnika, ki bi proizvedel 358 kW. Bencinski motor bi moč pošiljal na zadnjo os, za prednjo pa bi poskrbel električni motor, ki bi proizvedel 81 ali pa 152 kW. Skupaj bi tako oba motorja proizvedla več, kot 500 konjskih moči. Zaradi izboljšanja zmogljivosti bi i8S do stotice lahko pridrvel v samo 3,5 sekunde. Če se bodo načrti uresničili, BMW i8S lahko pričakujemo leta 2017. Kaj pa cena? Ta naj bi se od cene standardne različice povečala za približno 30%. Morda bo i8S nekoliko podoben nedavni upodobitvi oblikovalca Jona Sibala, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code