Nova sedmica bo brez dvoma najbolj opevan model prihodnjega leta, prvič pa bo predstavljena letošnjo jesen. S seboj prinaša novo tehnologijo z novo generacije iDrive, nove materiale, “35up” platformo, laserske dolge žaromete in še in še. Izdelave nove generacije G11/G12 serije 7 se veselijo tudi nekatera slovenska podjetja; podrobneje koprski Cimos in žalski Novem Car […]

Nova sedmica bo brez dvoma najbolj opevan model prihodnjega leta, prvič pa bo predstavljena letošnjo jesen. S seboj prinaša novo tehnologijo z novo generacije iDrive, nove materiale, “35up” platformo, laserske dolge žaromete in še in še. Izdelave nove generacije G11/G12 serije 7 se veselijo tudi nekatera slovenska podjetja; podrobneje koprski Cimos in žalski Novem Car Interior Design.

Po navedbah našega vira Avto.Finance.si je podjetje Cimos iz Kopra prevzelo projekt izdelave nosilcev motorja in menjalnika v vrednosti 50 milijonov evrov. Njihova proizvodnja pa ni omejena le na serijo 7, njihovi deli bodo uporabljeni tudi za serijo 3 in celo Rolls-Royce. V celotnem obdobju generacije modela nove sedmice v Cimosu pričakujejo prevideno izdelavo več kot 6 milijonov nosilcev, ki jim bodo prinesli okoli 50 milijonov evrov prihodkov.

Foto: Finance
Foto: Finance

Podjetje Cimos pa ni edino, ki se veseli sodelovanja z BMW in njihovimi novimi projekti. Tukaj je tudi Novem Car Interior Design iz Žalca, za katere je to prvi posel za tako prestižen model BMW. Izdelovali bodo aluminijaste in lesene okrasne vložke za potniško kabino sedmice. Z novim projektom se bodo v podjetju odprla tudi nova delovna mesta, kjer želijo poleg že zaposlenih 430, pridobiti še 150 sodelavcev, je povedal direktor podjetja Matjaž Omladič. Kako jim je uspelo premagati konkurenčna podjetja iz drugih držav? Omladič pojasnjuje: “Ponudili smo najboljšo rešitev z vidika tehnologije, stroška proizvodnje, kakovosti in točnih dobav.” Zaradi novega projekta se bodo njihovi letni prihodki povečali za več kot 30 odstotkov.

Več o tem si lahko preberete v izvornem članku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code