Za izboljšanje procesa poljnjenja električnih vozil so pri BMW pričeli z načrtovanjem novega indukcijskega sistema. Ideja je enostavna; namesto, da vozilo parkirate v garažo, iščete umazane kable in iščete vtičnico, vozilo enostavno zapeljete na dovoz in se odpravite po vsakodnevnih opravkih. Elektrika polni vaše vozilo preko Wi-Fi sistema in induktivne postaje v tleh. Tudi vremenske razmere […]

Za izboljšanje procesa poljnjenja električnih vozil so pri BMW pričeli z načrtovanjem novega indukcijskega sistema. Ideja je enostavna; namesto, da vozilo parkirate v garažo, iščete umazane kable in iščete vtičnico, vozilo enostavno zapeljete na dovoz in se odpravite po vsakodnevnih opravkih. Elektrika polni vaše vozilo preko Wi-Fi sistema in induktivne postaje v tleh. Tudi vremenske razmere ne vplivajo na polnjenje, tako je lahko postaja postavljena zunaj v dežju in snegu.

P90155660-indictive-charging-bmwi
Na pametnih telefonih bo na voljo tudi aplikacija, ki bo uporabniku sporočila stanje baterije, trajanje polnjenja in še mnogo več. Za polnjenje BMW i8 prototip potrebuje manj kot dve uri, za večjo kapaciteto visoko napetostnih baterij v električnih vozilih pa bo potrebno razmisliti o možnosti povečanja moči polnjenjenja na 7 kW. To bi bateriji v BMW i3 lahko zagotovilo, da bi bila napolnjena čez noč.

P90155656-indictive-charging-bmwi

Čas do dejanske izpeljave načrta? Gledamo idejo, ki bi bila lahko uresničena v naslednji generaciji i3 ali celo i5. Ena stvar pa je jasna, BMW (in ostali proizvajalci) so determinirani vključiti električna vozila v načrte povečanja prodaje. Takšni razvoji, kot je poenostavljeno poljnjenje definitivno pripomorejo k večjemu povpraševanju po električnih vozilih.

P90155655-indictive-charging-bmwi-700x393

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code