Najnovejši konceptni avtomobil južno bavarske znamke - BMW i Vision Circular - je njihov najbolj radikalen in futurističen način razmišljanja. Na papirju je visokotehnološki konceptni avtomobil usmerje v prihodnost.

BMW i Vision Circular je zasnovan tako, da ga je mogoče v celoti reciklirati, s poudarkom na uporabljenih sekundarnih materialih. Njegova zunanjost je tako smešna, da je celo BMW iX videti zmeren ter zadovoljiv, notranjost pa predstavlja kabino vesoljskega plovila – kot se za koncepte spodobi – navsezadnje smo pred tridesetimi leti mislili, da bomo v letu 2020 imeli leteče avtomobile.

Z uporabo recikliranih materialov ali materialov, ki bi jih bilo mogoče reciklirati v nove, ima avtomobil tudi tako ime – Circular. Tako je avtomobil ekstremno trajnosten kot tudi ekstremno radikalen na pogled.

Zunanjost vozila i Vision Circular je videti drastično drugačna od vseh drugih BMW-jih pred njim. “Ledvičke” in žarometi so digitalni, zadnje luči so vgrajene v zadnjo stekleno ploščo, karoserija pa niti ni pobarvana. Slednje je najbolj smešen atribut na celotni zunanjosti. Aluminijaste plošče i Vision Concepta dobijo svetlo zlato eloksirano barvo, ki jo BMW imenuje Anodizirana mistična bronasta. Gre v uho, kajne?!

V notranjosti prevladuje potenciran futurizem z interaktivnimi žarečimi kristalnimi kosi na armaturni plošči, ki imajo živčne svetlobne elemente, zaradi česar so videti, kot da razmišljajo ter se odzivajo. Sedeži so debeli in plišasti, izdelani iz reciklirane tkanine. Vsebuje celo linijo omenjenega kristalnega materiala, ki od znotraj poudarja klasičen Hofmeister Kink. BMW i Vision Circular ima resnično najbolj ambiciozno notranjost, kadarkoli vgrajeno v vozilo BMW.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code