BMW je v Mehiki odprl novo tovarno, ki bo njihova najučinkovitejša do sedaj.

Visoki predstavniki mehiške vlade in BMW Group so uradno odprli novo tovarno v mestu San Luis Potosi v Mehiki. Oliver Zipse, član uprave BMW AG, ki je odgovoren za proizvodnjo je med slovestnostjo dejal: “Nova tovarna v San Luis Potosi, je pomemben steber naše globalne proizvodnje strategije. Ciljamo na ravnovesje med prodajo in proizvodnjo v različnih svetovnih regijah, zato želimo okrepiti našo prisotnost na pomembnih, rastočih trgih. Tovarna San Luis Potosi bo občutno dvignila regionalno fleksibilnost za obe Ameriki.”

BMW je v tovarno vložil preko milijarde dolarjev, trenutno pa že zaposluje 2.500 uslužbencev, proizvodna kapaciteta pa naj bi po popolnem zagonu znašala do 175 tisoč avtomobilov na leto.

V San Luis Potosi bodo proizvajali najuspešnejši model v zgodovini BMW – Serijo 3. V več kot 100 letni zgodovini, je ta avtomobil predstavljal jedro same znamke saj je postavil standarde v dinamični zmogljivosti, učinkovitosti in dizajnu.

Že od prvega leta bo San Luis Potosi najučinkovitejša tovarna v BMW Group. Smotrna poraba vodnih virov je glavni cilj, zato bo tovarna opremljena tudi s prvo lakirnico, ki ne bo imela nobenih odpadnih voda, nasploh pa bo poraba vode na proizvedeni avtomobil najmanjša v celotnem koncernu. V prihodnosti bo tovarno poganjala tudi 100% čista električna energija, kjer bo velik del prispevala že 70.000 kvadratnih metrov velika sončna elektrarna znotraj same tovarne.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code