BMW je postavil nov svetovni rekord!

0
Gre za zelo poseben in nekoliko nenavaden rekord, pa vendar, rekord je rekord!

Obstaja boljši način za promocijo povsem novega, malega, športnega kupeja? V začetku meseca junija nas je BMW “podražil” z napovednikom zanimivega videa v katerem ima glavno vlogo BMW M2 Competition, ki želi podreti nov svetovni rekord. Po dveh mesecih čakanja je BMW le razkril za kakšen podvig gre. No ja, morda malce poseben, pa vendar zanimiv.

Če se še vedno sprašujete kaj mali športnik počne z laserjem na sprednji maski naj vam pojasnimo razlog. Podreti želi svetovni rekord v pokanju balonov, ki ga je pred njim postavil človek. Bavarski huligan je moral počiti 63 ali več balonov v le 60 sekundah. Mu bo uspelo?

Seveda! Podrl je rekord in v eni minuti počil kar 79 balonov. Odličen dosežek za 410 konjski BMW M2 Competition, se vam ne zdi?

No zgornji posnetek pa prikazuje še nekaj; kako zelo agilen in prilagodljiv je BMW M2 Competition. Kljub relativno visoki teži (1555 kilogramov – ročni menjalnik, 1575 kilogramov – DCT menjalnik) ostaja avtomobil izredno hiter v zavojih, glavna zahvala za to pa gre 3,0-litrskemu vrstnemu šestvaljniku iz modelov BMW M3 in M4.

Podvig so izpeljali v starem skladišču, lociranem v mestu Bedford v Angliji. To veliko poslopje je v lasti podjetja Cardington Studios in je “eno največjih in najbolj impresivnih notranjih snemalnih poslopij v Evropi.”

BMW M2 Competition je sicer že v prodaji, njegova začetna cena v Sloveniji pa je 71.900 evrov. Ko malemu, sicer že serijsko dobro opremljenemu M2 Competition dodamo čistvo vso, potrebno in nepotrebno opremo (vključno s podaljšanim jamstvom), cena naraste na 93.086 evrov. A v tem uživaškem avtomobilu so mnogi dodatni bombončki postranskega pomena.

Naj spomnimo, da je BMW januarja letos postavil še en rekord, in sicer za najdaljši neprekinjen “drift” z novim BMW M5. Če si ga še niste ogledali, vabljeni, da si ga ogledate TUKAJ!

Vir: Motor1

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code