BMW sledi vsem napovedim ponovnega rojstva serije 8 in s tem namenom so sedaj razkrili uradno skico koncepta iz katerega se bo razvila končna različica. Serija 8 bo najverjetneje uradno predstavljena še ta mesec.

BMW naj bi razkril prihajajočo serijo 8 26. maja na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este. S tem bodo javnosti pokazali predprodukcijskega kupeja, ki bo na trgu uradno od prihodnjega leta naprej.

“BMW serije 8 bo grajen na naši tradiciji luksuznega športnega kupeja in bo sanjski avtomobil naše obsežne flote – košček naše avtomobilske fasinacije,” je dejal Krüger, ki se že veseli prihajajočega modela. “Serija 8 Coupe si bo prizadeval prevzeti vodstvo v luksuznem segmentu vozil. Že danes vam lahko povem, da bo to pravi prestižni športni kupe.”

BMW-8-series-concept (1)

Novi BMW serije 8 bo osnovan na platformi CLAR, na kateri sta že grajena nova serija 7 in serija 5, BMW pa si s tem želi doseči večjo popularnost modela, saj serija 6 tega slovesa kljub vsej lepoti žal ni imela.

Po zadnjih poročilih bo končna cena prestižnega kupeja, ki prihaja v letu 2018 znašala okrog 150.000€, brezstrešni kabriolet, ki ga lahko pričakujemo v letu 2019 pa naj bi prav tako pod pokrovom nosil fenomenalen motor V12. BMW pravi, da se še vedno niso odločili, če bodo izdelali tudi športni BWM M8.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code