Večina bo sicer najverjetneje kupila 2,0-litrski dizelski agregat, pa vendar je BMW v ponudbo vključil tudi najbolj zaželenega X3 M40i.

BMW je končno odstranil tančico iz svojega novega SUV BMW X3, ki je najbolj privlačen prav v različici M Performance M40i. Slednji namreč razvije 360 konjskih moči, ki prihajajo na plano iz 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnika. Do stotice tako X3 M40i potrebuje le 4,8 sekunde in se tako kosa s konkurenčnim Audijem SQ5.

Podjetje pravi, da je pri novem malem BMW SUV poudarek na športnosti, konkurirati pa želi predvsem Audiju SQ5 in Land Roverju Discovery Sport. Kljub temu bo največ kupcev najverjetneje poseglo po 2,0-litrskem dizelskem agregatu s 190 KM, ki zagotavlja odlično porabo goriva in je dostopen za dovolj primerno ceno.

2018-bmw-x3 (38)

Dizelska različica s 3,0-litrskim motorjem razvije 265 konjskih moči, v načrtu pa je seveda tudi 2,0-litrski bencinski agregat. Za prihodnost se obeta še bencinsko-električni hibrid X3 xDrive40e, prav tako pa bo sčasoma na trgu povsem električna izvedenka X3e, ki se bo spogledoval s Teslo Model X in Jaguarjem E-Pace.

Ljubitelji velikih platišč boste navdušeni nad dejstvom, da X3 že serijsko prihaja z vsaj 18-palčnimi lahkimi platišči, X3 M40i pa se lahko pohvali s kar 20 palci, po želji pa je možno dodati 21-palčna platišča. Da M Performance različica izstopa poskrbijo kovinski dodatki v zunanjosti, na zadku je nameščen športni M Sport izpušni sistem (možno je prilagajati glasnost izpušnega sistema), za boljše vozne lastnosti pa je tukaj tudi M Sport podvozje in močnejši zavorni sistem.

Svetovni splet so poplavile fotografije novega BMW X3. Vse mere vozila ostajajo dokaj podobne, po zaslugi krajših previsov pa je bila povečana medosna razdalja vozila. Nam novi X3 izgleda zares privlačno. Kakšno je vaše mnenje?

Oglejte si ga v galeriji in videoposnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code