BMW je javnosti razkril povsem novo edicijo svoji dveh visokozmogljivih SUV športnih modelov X5 M in X6 M.

Znano je, da bo BMW svojo novost v Nemčiji ponudil že od meseca avgusta naprej. Pri novem paketu gre za monoto zunanji izgled, ki je odet v črnino oz. v Sapphire Black kovinski odtenek. Potemnjene so tudi sprednje ledvičke, 21-palčna lahka platišča, za manjše izstopanje pa poskrbijo vzvratna ogledala v odtenku ogljikovih vlaken in modre zavorne čeljusti BMW M.

Edinstven izgled se nadaljuje v potniški kabini kjer so dizajnerji v veliki meri uporabili črno Merino usnje s kontrastno rdečimi usnjenimi poudarski v barvi Mugello Red. Križanec na armaturni plošči uporablja Piano črne okrasne letve, oznake Black Fire in antracite poudarke programa BMW Individual.

BMW-X5-M-Black-Fire-Edition (6)

Potniki bodo lahko opazili tudi kontrastno rdeče šive in usnjen BMW M volanski obroč. Volanski obroč lahko brez dodatnih stroškov nadomestite tudi za volanski obroč BMW M Performance s svetlo modrimi usnjenimi poudarki.

Obe vozili poganja 4,4-litrski M TwinPower Turbo V8 motor, ki razvije 575 konjskih moči in 750 Nm navora. Motor je povezan z 8-stopenjskim samodejnim M menjalnikom, velika terenca pa uporabljata tudi štirikolesni pogon xDrive s poudarkom na zadnji osi. Takšna zasnova omogoča modeloma X5 M in X6 M pospešek od 0 do 100 km/h v le 4,2 sekunde.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code