Menjalniki podjetja ZF se v vozila znamke BMW vgrajujejo že kar nekaj časa in na splošno veljajo kot eni najboljših rešitev za ljudi, ki ne marajo treh stopalk.

ZF Friedrichshafen je s strani BMW dobil podpisano pogodbo, za dobavo menjalnikov vredno več milijard evrov. To za njih pomeni nekaj prostora za dihanje v času, ko je preklop na električni pogon vse hitrejši, stroški materialov pa so se povečali. Naročilo zajema avtomatske menjalnike za hibridna vozila, ki seveda združujejo motor na notranje izgorevanje z električnim motorjem, obenem pa je izvršni direktor podjetja ZF – Wolf Henning Scheider dejal, da je to največje tako naročilo v zgodovini znamke ZF.

Pravijo, da bo trg zaradi trajajočih političnih in ekonomskih negotovosti še vedno zelo zahteven, zato predvidevajo med 37 in 38 milijard evrov prihodkov. Podjetje stavi na čedalje višje povpraševanje po hibridnih vozilih, ki naj bi bili kupcem bolj po volji od električnih avtomobilov, saj tako ne trpijo za pomanjkanjem dosega ali t.i. ‘range anxiety’.

”Plug in tehnologijo vidimo v naslednjem desetletju kot izjemno dobro rešitev za naše stranke” je dejal Scheider. ZF je ravno prejšnji teden za 7 milijard dolarjev (6,18 milijard evrov) odkupil ameršikega tekmeca Wabco, ki ima ogromno znanja glede tehnologije avtonomne vožnje, ki so ga pri ZF že nekaj časa izjemno želeli. Po besedah Scheiderja se bo ZF specializiral za avtonomno vožnjo komercialnih vozil od kombijev naprej saj verjamejo, da bo tehnologija absolutno predraga za običajne avtomobile, pri komercialnih vozilih pa se tehnologija sproti odplačuje.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code