BMW je sporočil javnosti, da bo s koncem tega tedna ustavil proizvodnjo v večini svojih tovarn.

Razlog za tem je manjše povpraševanje po avtomobilih, ter pomoč pri upočasnitvi širjenja virusa Covid-19, ki je seveda kriv tudi za manjše povpraševanje. Uprava BMW se je odločila, da bo do 19. aprila ustavila tako vse evropske tovarne, kot tudi tisto v mestu Rosslyn v Južni Afriki, začenjši s koncem tega tedna. Direktor BMW Group Oliver Zipse je v izjavi za javnost dejal: “Svojo odgovornost jemljemo zelo resno, tako v smislu zaščite in zdravja naših zaposlenih, kot tudi pri vzpostavljanju najboljšega možnega ravnovesja v smislu dobičkonosnosti podjetja.”

Poleg tega BMW po Evropi zapira tudi svoje prodajne salone, saj se je povpraševanje po avtomobilih, praktično zmanjšalo na ničlo, s tem pa so že opustili tudi vsa svoja upanja, da bo 2020 zopet rekordno leto v prodaji novih vozil. Z gotovostjo lahko trdijo, da bodo letošnje številke precej nižje od lanskih, dobiček pa bo najmanjši v zadnjih nekaj letih.

Tudi znamki Rolls-Royce in Mini, ki ravno tako spadata pod okrilje BMW, sta sporočili, da bosta v vseh svojih tovarnah popolnoma ustavili proizvodnjo. Rolls-Royce je sporočil, da nameravajo proizvodnjo zapreti za dva tedna, zatem pa je tako ali tako na vrsti dva tedna planirane ‘velikonočne’ zaustavitve, ki je namenjena za vzdrževalna dela. Mini bo do 17. aprila zaprl vse tri tovarne, zatem pa upajo, da se bo zadeva umirila in bodo zopet lahko začeli proizvajati nove avtomobile.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code