BMW je ob začetku proizvodnje modela M4 GTS naznanil, da bo izdelal le 700 enot vozila. Svoj cilj so dosegli in prenehali s proizvodnjo športnika.

Njegova ekskluzivnost in majhne proizvodne številke so dosegle, da se je vena vozila dvignila visoko v nebo. V Ameriki so npr. ponekod dosegli ceno tudi preko 200.000 ameriških dolarjev. Ob osnovni ceni 130.000 evrov je tako lastnik mogočnega Bavarca dobil odličen avtomobil za, glede na ekskluzivnost, relativno nizko ceno. Po besedah BimmerPost je BMW zastavljeni cilj 700 enot celo presegel, saj naj bi ena izmed strank prejela vozilo s številko višjo od 700.

m4-gts-real-life (9)

Po besedah foruma naj bi BMW izdelal kar 803 avtomobile z nekaj dodatnimi v predprodukcijskimi primerki. V celoti je bilo torej narejenih 830 primerkov. Izdelali so 278 vozil za evropski trg z volanom na levi strani, 120 vozil za evropski trg z volanom na desni strani ter 405 vozil za severno ameriški trg. Zadnji BMW M4 GTS je bil izdelan 28. novembra za ameriški trg in sicer v barvnem odtenku Black Sapphire. Ker se je proizvodnja končala ne bo več možno kupiti povsem novega primerka tega ekskluzivnega vozila. Seveda pa verjetno ne boste pripravljeni plačati 300.000 evrov za ekskluziven rabljen avtomobil, ali pač?

Če zbiratelji zvedo, da ni bilo izdelanih le 700 primerkov kot je bilo rečeno bo cena še nekoliko padla. Vemo, da je BMW M4 GTS izjemen in vrhunski avtomobil, sprašujemo pa se, če je vreden podvojene cene običajnega BMW M4.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code