Mnogi posamezniki so prepričani, da bi s časom visokozmogljivi avtomobili lahko povsem izginili iz trga zaradi hibridnih in električnih vozil, a vse na srečo ni tako zelo črno-belo.

Mclaren P1, Ferrari LaFerrari in Porsche 918 Spyder so množicam pokazali, da kljub uporabi hibridne tehnologije vozila še vedno lahko ostajajo odlična in tako hiperšportnikom še ne grozi popolno izumrtje. Tudi Aston Martin in Mercedes-AMG kažeta nove smernice pri snovanju bodočih hiperšportnih vozil, sploh na področju visoke zmogljivosti.

BMW-hypercar (2)

V času, ko so hibridna vozila vedno bolj pogosta na svetovnem trgu sta zgoraj omenjeni znamki predstavili novo tehnologijo halo hiperšportnih vozil. Kdo se jima bo pridružil?

Audijevi vodilni so že poročali o morebitni izdelavi hiperšportnika, a zaenkrat še nič ni popolnoma potrjeno. BMW v to smer še ni izražal nikakršnih idej oz. načrtov za prihodnost, a računalniškega umetnika Peisert Design to ni ustavilo od hiperšportne umetnine Bavarca.

Za osnovo je uporabil Aston Martinov model Valkyrie, dodal pa je tipične in prepoznaven elemente znamke BMW, od ledvičk na nosu vozila, svetil, ki spominjajo na tista pri i8, pa vse do čudovitih BMW M platišč ter drugih lepotnih dodatkov iz hibridnega i8. Celotna oblika izgleda zelo podobna športniku Valkyrie, a priznati je potrebno, da izgleda vozilo fenomenalno.

Kaj menite, znamki BMW manjka hiperšportnik?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code