BMW M oddelek je očitno preveč zaposlen, saj ne bo uspel izdelati svojega superšportnega avtomobila. Prvič in zadnjič so ga izdelali z legendarnim BMW M1 iz leta 1981.

Rivala Mercedes-Benz AMG in Audi Sport sta poskrbela za superšportne modele SLS AMG, AMG GT in R8, BMW divizije M pa na tem področju še vedno zaostaja, saj superšportnika zaenkrat še kar ni na vidiku.

Po besedah Dr. Iana Robertsona, ki je vodja prodaje pri BMW Group je BMW M preprosto preveč zaposlen, da bi razvijal in izdeloval tudi svojega superšportnika.

BMW M1 AHG Avkcija (12)

“Nimamo načrta, da bi izdelali lasten superšportni avtomobil kot ga imata Audi in AMG. BMW M je preprosto preveč zaposlen. Če pogledamo M divizijo in delo, ki ga opravijo je videti, da gre veliko dela za M Performance, prav tako pa je tudi na oddelku i in pri delu s priključnimi hibridi,” je povedal Robertson.

Kakor je znano je BMW M sprva res želel izdelati svoj superšportni avtomobil, pozneje pa so se odločili, da raje izdelajo hibridni različico v sklopu oddelka i in tako je nastal BMW i8. “V svojih besedah sem bil jasen. Če bomo izdelali model i8 si ne moremo privoščiti izdelati nekaj podobnega na njegovi osnovi oz. mu narediti močno konkurenco znotraj oddelka M. BMW i8 je povsem nova interpretacija sodobnih športnih avtomobilov,” je povedal.

Govorice o superšportniku izpod rok BMW so torej le govorice. BMW se je žal odločil, da zaenkrat novega superšportnika ne bo izdelal.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code