Nekatere blagovne znamke so tako priljubljene, prepoznavne ter spoštovane, da se nam včasih zdi, da obstajajo že stoletja. Pa vendar, večino časa ni tako. Amazon pred dvajsetimi leti sploh ni obstajal. Preden je iPhone prišel na trg, je bil Apple le srednje veliko podjetje in to se je zgodilo pred štirinajstimi leti! Oddelek BMW M, verjeli ali ne, pa bo naslednje leto dopolnil 50 let.

Pododdelek BMW M je bil uradno ustanovljen leta 1972, vendar se je delo na tem projektu začelo nekaj let pred tem, zahvaljujoč Jochenu Neerpaschu. Vzpostavitev slavne bavarske črke je bil nujen korak za celotno blagovno znamko, saj so želeli ostati konkurenčni na vseh stopnjah motošportnih dogodkov. In za to so potrebovali poseben oddelek, ki bo vse to obravnaval in se s tem posebej ukvarjal. V teh petih desetletjih so izpod sposobnih rok inženirjev na plan prišli čudoviti stroji in imamo izjemno srečo, da smo danes deležni njihovega trdega dela. Čeprav so po mnenju nemalo oboževalcev v zadnjem času izgubili svojo rdečo nit, vseeno mislimo, da bodo s časoma zopet prišli na pravo pot.

Kljub dogodkih v preteklih letih, pa je vseeno treba proslaviti najmočnejše črko na svetu in po nekaterih govoricah na internetu možje v Munchnu pripravljajo posebne modele, ki bodo obeležili to posebno priložnost. Kolikor smo lahko razbrali, bodo ti avtomobili temeljili na modelih, ki so trenutno v prodaji, vendar bodo imeli posebne dodatke in funkcije, ki nas bodo opozarjali na to, kako hitro je minilo 50 let in s katerimi dosežki se v tem času lahko pohvali BMW M divizija.

Posebni modeli bodo v izdelavi eno leto, med marcem 2022 in 2023, predstavljeni pa bodo v začetku prihodnjega leta. Podjetje je bilo ustanovljeno maja 1972, zato bi morali videti vrhunec praznovanj (za katere domnevamo, da bi lahko trajala celo leto 2022) v zadnjem mesecu pomladi!

Osebno mislim, da bi najlepše darilo, ki bi ga BMW M oboževalcem za petdeset let podpore dal, bil prvi pravi super športni avtomobil. Še boljše bi bilo, če bi bil zasnovan po famoznem BMW M1. Menim, da je pol stoletja obstoja dovolj velik mejnik in tudi skrajni čas za poslednji izdihljal motošporta, preden ga regulacije ter emisijski zakoni dokončno pokopljejo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code