BMW Motorrad oddelek, naj bi svoje oznake za najzmogljivejše motocikle povzel po avtomobilskem M oddelku.

Ride Aparts je o tem poročal takoj po tem, ko je BMW pri uradu za intelektualno lastnino evropske unije uradno pridobil pravico nad imeni M 1000 RR, M 1300 GS in M 1000 XR. Tisti, ki poznate trenutni portfelj bavarskih motociklov verjetno poznate trenutne modele S 1000 RR in S 1000 XR zato te oznake ni ravno težko povezati s temi motocikli.

Zaenkrat še ni znano ali bo BMW zgolj zamenjal modele S 1000 RR in XR, z modeli M 1000 RR in XR, ali bo črka M v imenu pomenila še zmogljivejše različice obstoječih modelov, kot pri M avtomobilih poznamo recimo različice Competition. Oznaka M 1300 GS je še bolj skrivnostna saj BMW trenutno ne proizvaja GS modela s 1300 kubičnimi centimetri velikim pogonskim agregatom, zato bi to lahko pomenilo, da nas čaka močnejša različica trenutnega modela R 1250 GS.

BMW je prvič eksperimentiral z M oznakami na svojih motociklih, ko je razkril zadnjo generacijo motocikla S 1000 RR, ki ga lahko opremite z M in M Performance dodatki. Vse kaže na to, da si BMW želi svoje najzmogljivejše motocikle povezati s svojimi najzmogljivejšimi avtomobili, zaenkrat pa še ni nobenih zagotovil, da se bo to res zgodilo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code