Na spletu smo zasledili neljub dogodek, ko je voznik BMW M2 Competition le za malo zgrešil avtobusno postajališče, nakar ga je ustavil šele drugi steber nadkritega sprehajališča.

Nesreča se je zgodila ob ulici Geylang Road v Singapurju, kjer je voznik BMW M2 Competition v barvi Hockenheim Silver, izgubil oblast nad vozilom in le za malo zgrešil avtobusno postajališče. Zatem je podrl en jeklen steber, sicer nedavno postavljenega nadkritega postajališča, drugi pa je bil dovolj, da je avtomobil dokončno ustavil.

Prednji konec avtomobila je povsem uničen, zaradi uničenih stebrov pa je na avtomobil padla še streha in tako dodatno poškodovala še zgornji del avtomobila, prednje vetrobransko steklo, prtljažnik ter zadnje steklo. V notranjosti lahko vidimo, da so se odprle tudi vse zračne blazine, kar nakazuje, da je avtomobil v stebre priletel s precej visoko hitrostjo. Pod avtomobilom lahko opazimo tudi olje z motorja, kar kaže na kritično poškodbo pogonskega sklopa.

Morda nekoliko bolj zanimivo je dejstvo, da je potrebno v Singapurju poravnati vso nastalo škodo prizadejano javnim površinam, ki se hitro meri v tisočih singapurskih dolarjev (1€=0,644S$). Leta 2010 so namreč sprejeli tak zakon, z njim pa cenik, po katerem se obračunava vsa nastala škoda. Če poškodujete ulično svetilko, vas bo to stalo ekvivalentu  1.300€, enako visoko boste plačali tudi kazen za podrtje (ali poškodovanje) drevesa, elektronsko krmiljen semafor pa vas bo stal še petkrat več.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code