Se nam v prihodnosti obeta izjemno omejena serija modela M2 CS, ki ima obenem tudi vse možnosti, da postane najbolj zabavno M vozilo vseh časov?

BMW M oddelek vse upe postavlja na predstavitev novega ekskluzivnega modela, ki je namenjen pravim navdušencem. Prihajajoč BMW M2 CS oziroma M2 Competition, kakorkoli se bo že imenoval, bo na ceste zapeljal leta 2018. BMW trdi, da bo kmalu osvojil sloves enega izmed najbolj zabavnih M vozil. Pod pokrovom motorja bo imel vgrajen 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, kodno imenovan S55, izhaja pa iz modela M3 oziroma M4. Razvil bo približno 405 ”konjev”, prav zagotovo pa bo pogonski sklop vključeval tudi 7-stopenjski M-DCT, dvosklopčni samodejni menjalnik. O šest-stopenjskem ročnem trenutno še ni potrjenih govoric.

BMWBLOG-bmw-m2-cs- (1)

Najnovejše govorice govorijo tudi o ekskluzivnih barvah, ena izmed teh bi lahko bila bolj umirjena Hockenheim srebrna, Sunset oranžna pa bi predstavljala bolj drzno izbiro. Znotraj bo na voljo le z eno možnostjo oblazinjenja in barv, Dakotta črnim usnjem z šivi v Polar modri oziroma Kyalami oranžni.

Zavorni sistem, platišča in vzmetenje bo močno prilagojeno, da bo sposobno upravljati s povečano močjo pogonskega sklopa. Motor naj ne bi bil deležen le optimiziranja elektornike, temveč tudi z močnejšimi sestavnimi deli motorja.

Govorice pravijo tudi, da bo M2 CS izdelan v omejenem številu, le tisoč primerkov za ves svet. Naročila bodo začeli sprejemati v januarju leta 2018, prvi kupci pa bodo svoje primerke prejeli že maja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code