Inženirji BMW M oddelka so bili ta teden na legendarnem Nemškem dirkališču Nurburgring močno zasedeni s testiranjem težko pričakovanega BMW M2 CS. Kot je videti iz posnetkov, so se ob testiranju tudi zelo zabavali!

Inženirji BMW M oddelka so ta teden s polno paro na legendarnem nemškem dirkališču preizkušali težko pričakovano različico CS, že zelo dobro poznanega in priljubljenega modela M2. Poleg M2 CS pa je bil ta teden med testiranjem opažen tudi X3 različice M.

Zaenkrat lahko izgled nove različice CS sklepamo le iz spodnjih posnetkov, le-ti pa nakazujejo agresivno podobo.

BMW M2 CS bo imel vgrajen S55 motor iz BMW M3 oziroma M4 modela, le da bo malce prikrajšan za konje. Proizvedel bo namreč okrog 400 konjev, o navoru pa trenutno še ni točnih uradnih podatkov, kljub temu, da se govori o tem, da naj bi bil enak kot v M3 oziroma M4 modelu. BMW M2 je zaenkrat s motorjem N55, ki razvije 365 konjskih moči okrog dirkališča Nurburgring enako hiter kot BMW M4 v primeru, da oba avta moč na kolesa prenašata s samodejnim DCT menjalnikom. BMW M4  s Competition paketom sicer do stotice pospeši v 3,8 sekunde, medtem kot M2 do enake hitrosti pospeši v točno štirih sekundah.  To pomeni, da bi M2 z motorjem iz M4 res hiter!

Po besedah tiskovnega predstavnika BMW lahko pričakujemo tudi to, da bo M2 v različici CS imel obsežno shujševalno dieto, saj so se inženirji M oddelka različice CS lotili izjemno natančno. Kljub temu, ne verjamemo, da bo M2 CS deležna ekstremne preobrazbe v smislu ”izgube” teže, verjetno bodo ”shujševalni” ukrepi podobni kot pri različici M4 GTS.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code