In to je povsem logično. Vsekakor ni več skrivnost, da BMW pripravljal močnejšo različico obstoječega BMW M2, le-ta pa naj bi se imenovala M2 CS, uradno razkritje pa ga najverjetneje čaka že septembra na avto salonu v Frankfurtu.

Pred časom smo M2 CS že ujeli med testiranji na dirkališču Nürburgring , že takrat pa smo posumili, da se bo pod pokrovom motorja skrival kar motor iz modela M3/M4, torej 3,0-litrski vrstni šestvaljni TwinPower Turbo motor. Sedaj smo že popolnoma prepričani, da bo BMW za M2 CS resnično uporabil znan motor iz M3/M4. Obiskovalci slovitega dirkališča so namreč v kamero ponovno ujeli M2 CS med testiranji in po zvoku sodeč bo uporabljen zgoraj omenjeni motor, saj je zvok povsem identičen.

bmw-m2-cs-render (3)

Sam zvok je bolj robusten kot simfonija, ki jo razvije BMW M2. Avtomobil je še vedno odet v kamuflažo, ki skriva spremembe na prihajajočem avtomobilu – nove so sprednje luči, zadnje luči in sprednja maska. V primerjavi z M2 bo izgledal bolj edinstven, zaradi večje moči, ki jo bo razvil motor pa bodo temu primerne tudi precej večje zavore (opcijsko bodo na voljo tudi karbonsko keramične zavore).

Zelo verjetno bo skupaj z motorjem M2 CS prejel tudi izpušni sistem iz večjega M3. S paketom Competition Package ta motor razvije kar 450 konjskih moči, seveda pa bo pri M2 CS nekoliko manj moči, najverjetneje okrog 400 konjskih moči. To je še vedno zadostna nadgradnja v primerjavi s 370 KM pri M2. Izboljšano bo tudi vzmetenje ter dodani aerodinamični deli. Najopaznejši bo nov sprednji odbijač z večjimi zračnimi režami, sprednji podaljšek spojlerja in zadnji spojler.

Zdi se, da BMW M2 CS pripravlja za resno konkurenco kot je Porsche Cayman GT4. Spopada med tema dvema športnikoma se vsekakor veselimo že sedaj.

Malemu športniku prisluhnite v spodnjem video posnetku!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code