Nemški predelovalec Lightweight Performance je iz malega BMW M2 napravil nekaj osupljivega. Poln karbona in 600 konjskih moči povedo vse!

BMW M2 CSR Lightweight Performance je avtomobil, ki ga ne upamo tikati. S 600 konjskimi močmi namreč doseže zloveščih 600 konjskih moči in najvišjo hitrost 358 km/h. Osnova pod BMW M2 CSR Lightweight Performance je seveda BMW M2 Coupe, ki je bil po zaslugi predelovalca povsem spremenjen in nadgrajen. Podjetje je želelo doseči dva cilja; maso pod 1400 kilogramov in izgled kot BMW M4 GTS.

Oba cilja sta bila v polnosti izpolnjena. BMW M2 CSR namreč po zaslugi uporabe izredno lahkih materialov tehta le 1371 kilogramov. Pošastni M2 CSR premore mogočnih 600 konjskih moči, izposojen pa ima motor S55 iz BMW M4, ki je občutno izboljšan, saj proizvede več moči in ima boljši dotok zraka.

BMW-M2-CSR-Lightweight-Design-4

Streha vozila je izdelana iz ogljikovih vlaken in je izposojena iz BMW M4 GTS, istemu receptu pa sledijo tudi pokrov motorja, prtljažna vrata in stranska vrata. Ogljikova vlakna so bila uporabljena tudi za sprednji podaljšek spojlerja in pokrov čez motor.

Notranjost je povsem spremenjena. Uporaba ogljikovih vlaken je na povsem novi ravni, odstranjeni so bili zadnji sedeži, ki jih je zamenjala varnostna kletka, nameščena je BMW M ročica menjalnika iz M4 GTS ter povsem novi školjkasti sedeži.

Predelovalec je zamenjal tudi zavorni sistem, ki ga nadomeščajo karbonsko-keramične zavorne ploščice, privarčujejo pa tudi na kilogramih. Da so kilogrami zares »skromni« poskrbi izpušni sistem iz titana, ki je prijetno uglašen na šestvaljni 600-konjski motor. Predelovalec je torej transplantiral srce S55 iz M4 v malega BMW M2, dodan pa je tudi sistem injiciranja vode v valje kot pri BMW M4 GTS. V najbolj brutalni zasnovi ta mala zverinica premore 630 konjskih moči in 767 Nm navora. Zaradi optimalne obrabe je bila moč zmanjšana na 606 konjskih moči in 737 Nm navora, ki »olajša« krotenje pošasti.

Najvišja hitrost? Kar 358 km/h!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code