Pred kratkim je Automobile Magazine objavil 10 najboljših vozil letošnjega leta, med njimi se je znašel M235i, nad katerim so bili vsi popolnoma navdušeni. Več si lahko preberete TUKAJ. Teden kasneje so jim sledili tudi pri Car And Driver, ki so imeli zelo podoben izbor. Na listi desetih najboljših vozil za leto 2015, ki ga objavijo vsako […]

Pred kratkim je Automobile Magazine objavil 10 najboljših vozil letošnjega leta, med njimi se je znašel M235i, nad katerim so bili vsi popolnoma navdušeni. Več si lahko preberete TUKAJ. Teden kasneje so jim sledili tudi pri Car And Driver, ki so imeli zelo podoben izbor. Na listi desetih najboljših vozil za leto 2015, ki ga objavijo vsako leto, se je kot edini BMW umestil M235i.

10-best-m235i (1)

“Cena je primerna temu, kar z nakupom dobimo. V svojem segmentu nedvomno vodi in je čudovit v gibanju”, pravi revija Car And Driver. V njihovem izboru manjka inovativen BMW i3, edini električni avtomobil, ki pa mu je uspelo priti na lestvico je namreč Tesla Model S 60. Celotnen izbor desetih najboljših vozil po izboru Car And Driver si lahko ogledate TUKAJ.

10-best-m235i (2)

BMW M235i je premierno vstopil na trg z letošnjim letom, zapolnjuje pa luknjo, ki jo je za seboj pustil Coupe serije 1. Dokler nas prihodnje leto ne pričaka M2, je M235i s 326 konjskimi močmi in 450 Nm navora najmočnejša dvojka, ki jo trenutno lahko kušpite. Do stotice potrebuje 5,0 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 250 km/h. Ekipa BMW M je karoserijo nekoliko izboljšala s pomočjo M Adaptive vzmetenja, M Sport zavornega sistema in specifičnega, za M235i narejenega izpušnega sistema. V Sloveniji je za najmočnejšo dvojko potrebno odšteti 49.500,00 €, z nekaj dodatki pa lahko cena hitro poskoči še za nekaj tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code