BMW je kot najvišje uvrščen model predstavil M Performance avtomobil M240i z motorjem B58, ki premore 3,0 litre prostornine in šest v vrsto postavljenih valjev.

V serijski izvedenki M240i razvije 340 konjskih moči. Predelovalci so se sprva bali, da bo ta motor težko kakorkoli predelati, sedaj pa so ugotovili, da motor B58 iz sebe lahko spravi še veliko več. M240i dandanes lahko preseže magično mejo 400 konjskih moči.

Prav takšen primerek lahko vidimo v spodnjem videu, kjer M240i tekmuje s svojim pravim M bratom M2. Kljub temu, da si vozili delita osnovno platformo in mnoge dele ter se ločujeta v drugih ključnih razlikah, pa sta po drugi strani tudi precej podobna in oba zelo zmogljiva. Še posebej zmogljivost na tem mestu velja za M240i, ki je prišel v roke predelovalcem, iz tega zanimivega M Performance primerka pa so iztisnili kar so lahko.

bmw-m240i-vs-bmw-m2 (1)

Motor B58 po novem premore 441 konjskih moči in kar 560 Nm navora. Zasluga za to gre delom JB4 tune, BMW zračnim dovajalnikom in posebej izdelanemu izpušnemu sistemu. BMW M2 po drugi strani uporablja motor N55, ki razvije 370 konjskih moči in 465 Nm navora, ki lahko naraste tudi vse do 500 Nm.

Avtor posnetka sicer ni delil natančnih podatkov modela M2, ki je imel zamenjan katalizator in prilagojen izpušni sistem, najverjetneje pa je tudi slednji dosegel moč okrog 400 konjskih moči. A kot lahko vidite v spodnjem posnetku nadgradnje na M2 niso bile dovolj za premoč nad močno prilagojenim BMW M240i.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code