BMW je na Los Angeles avtosalonu ponosno predstavil BMW M3 različice CS, ki naj bi po besedah znamke predstavljala visoke zmogljivosti in obenem tudi vsakodnevno praktičnost.

BMW že zaključuje razvoj popolnoma nove, sedme generacije priljubljene serije 3. Čeprav se le-ta hitro približuje, pa trenutna generacija še zdaleč ni za v pokoj, saj so pred kratkim predstavili športno različico M3 CS. Ta je namenjena bolj dirkaško usmerjenim kupcem, saj so že tako odlično različico M3 opremili s številnimi karbonskimi elementi, vključujoč streho in pokrov motorja. Dizajnerji so prav tako namestili zadnji spojler, M4 GTS zadnji difuzor in športni izpušni sistem s štirimi zaključki. Namestili so 19 in 20-palčna aluminijasta platišča z Michelin Pilot Super Sport pnevmatikami.

BMWBLOG-bmw-m3-cs-los-angeles (8)

Kozmetični dodatki so prisotni tudi v notranjosti, kjer preseneča dvobarvno kvalitetno Merino usnje, Alkantara dodatki ter CS oznake vsepovsod. Za zvok poskrbi Harman Kardon zvočni sistem in iDrive multimedijski sistem. Pod motornim pokrovom se skriva 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljni agregat, ki razvije 460 konjskih moči in 600 Nm navora. To je 10 konjskih moči in 50 nevtonmetrov navora več kot pri M3 oziroma M4 z nadgradnjo M Competition. Pogonski sklop sicer združuje tudi 7-stopenjski dvosklopčni DCT menjalnik, ki vso moč prenaša na zadnji kolesni par. V primeru dobrega oprijema lahko do stotice pospeši v 3,9 sekunde, končna hitrost pa se konča pri 280 kilometrov na uro. BMW M3 CS je izjemno omejena različica, saj bodo izdelali le 1,200 primerkov. Na prodaj bodo predvidoma spomladi naslednje leto.

 

 

Vir: Bimmerpost.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code